Стъкларският завод Рубин“ в Плевен ще се разшири с нова инвестиция

...
Стъкларският завод Рубин“ в Плевен ще се разшири с нова инвестиция
Коментари Харесай

Стъкларският завод „Рубин“ се разширява със 110 млн. лв. инвестиция

Стъкларският завод „ Рубин “ в Плевен ще се разшири с нова инвестиция за 110 млн. лева Това стана ясно с формалното връчване на разрешителното за градеж от кмета на Плевен Георг Спартански.

Собственикът на завода „ Глас контрибюшън “ ще построи и вкара в употреба нова 300-тонна ванна пещ. Новата инвестиция планува разкриване на 150 нови, висококвалифицирани работни места.

Справка на Economic.bg в Община Плевен демонстрира, че компанията е подала документите за капиталовото си желание доскоро повече от година.

Това е третата инвестиция от компанията, осъществена на територията на индустриална зона Плевен, като предходните две бяха удостоени и със документ клас А. След привършване на този стадий общата стойност на вложенията на сдружението ще доближи към 250 млн. лева

Очаква се новата мощ да бъде пусната в употреба в средата на 2024 година

Проектът се отличава и заради обстоятелството, че всички машини и уреди са създадени напълно в границите на Европейския съюз. Немската компания Nikolaus Sorg GmbH & Co.KGс е ангажирана с инженеринга, доставката и монтажа на главното съоръжение. Sorg Feuerungsbau und Service GmbH ще построява главната железна структура на ванната пещ и регенеративните камери. Excelsius Global Services GmbH създава нейното затопляне, пълнене и стартиране в употреба, а EME GmbH ще проектира и строи цеха, в който ще се намират оборудванията.

На среща сред кмета на Плевен и шефа на компанията Георги Пасков е разисквана и опцията от привличане на компания за инвестиция в границите на цех „ Рубин “. Евентуалният размер на инвестицията би бил към 150 млн. лева за производство на орнаментно закалено стъкло с ниско наличие на желязо за фотоволтаици. Това е една от най-важните и неделими елементи от фотоволтаичните модули.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР